Frans Roulette strategie

Frans roulette is een aantrekkelijk spel. Het heeft alle charme en spanning die elke vorm van roulette heeft. Bovendien heeft de Franse versie van het spel extra spelregels die jouw verlies flink kunnen verlagen. En natuurlijk kan je bij Frans roulette ook strategieën gebruiken die je winstkans hoger maken. Een paar van de bekende roulette systemen zijn zelfs nog voordeliger dan normaal, in combinatie met de Franse regels. Wat is dus de ideale Frans Roulette strategie?

Wat zijn de extra regels bij Frans roulette ook alweer?

regels

Frans roulette is de meest oorspronkelijke vorm van roulette. Het wijkt in een aantal details af van ons eigen Europees roulette en de Amerikaanse editie. Om te beginnen is de speeltafel twee maal zo groot, en wordt die bediend door twee of drie croupiers. De inzetten hebben typische Franse namen, die je zeker zult moeten leren als je het spel vlotjes wilt spelen. Maar het belangrijkste verschil zit hem in twee regels, die te maken hebben met het nulvakje. Deze regels heten En Prison en La Partage. Als er nul valt, ben je bij Europees en Amerikaans roulette je inzet kwijt. Gewoon foetsie: de inzetten van alle spelers vervallen direct aan de bank. Maar zo werkt het niet in Frankrijk!

En Prison

Deze regel geldt alleen voor spelers die een 50/50 inzet hebben geplaatst. Is de En Prison regel van kracht, en er wordt 0 geworpen, dan gaat de helft van je inzet naar het casino. De andere helft mag je laten staan waar hij staat. Hij staat dan vast en gaat mee naar de volgende ronde. Win je dan? Dan krijg je dit bedrag terug. Dit bespaart je dus potentieel de helft van je inzet.

La Partage

Ook hierbij wordt je inzet in tweeën gedeeld als er nul wordt geworpen. Dit keer vindt er geen beslissing plaats in de volgende worp. De helft van je inzet krijg jij direct terug, de andere helft vervalt aan de bank. Deze regel is nog lucratiever voor de speler dan de En Prison regel. En net als de vorige regel geldt hij alleen voor spelers met 50/50 inzetten.

Wat is het effect van deze regels op strategieën?

frans roulette strategie

De helft van je inzetten terugkrijgen bij nul is een heel goeie deal voor de speler. Een worp op nul komt relatief niet zo vaak voor (1 op de 37 worpen). Maar na tientallen of honderden rondes merk je het verschil echt wel. De winstkans van de speler wordt er statistisch gezien gewoon een stuk hoger door.

Allebei de Franse regels hebben kenmerken die bepaalde strategieën bevoordelen.

Strategieën voor Frans roulette

De speciale extra regels van Frans roulette hebben dus voordeel voor strategieën met hoge inzetten en 50/50 kansen. Welke strategieën zijn daardoor ideaal om bij dit spel te gebruiken?

populairste strategie

Martingale

De populairste roulette strategie heeft erg veel voordeel van de extra spelregels. Bij deze tactiek zet je in op 50/50 kansen. Daarbij gebruik je een vrij lage inzet. Telkens als je wint incasseer je je winst (100% van je inzet) en begin je opnieuw. Maar als je verliest, verdubbel je je inzet en zet op dezelfde bet in. Je gaat door met je inzet verdubbelen totdat je wint. Op dat moment verdien je al je verloren inzetten terug én maak je een bescheiden winstje. Eén van de vervelendste dingen die tijdens een Martingale kunnen gebeuren is een worp op de nul. Zeker als je je inzet al een paar keer verhoogd hebt, kan je een heel fors bedrag kwijt zijn. De Franse regels zijn dan een zegen: door de teruggave van je halve inzet kom je redelijk ongeschonden weg.

Red Bet

Deze tactiek lijkt op de Martingale, omdat je inzet op 50/50 kansen en je inzet verdubbelt bij verlies. Het verschil is dat je bij de Red Bet ook nog een extra inzet op de andere optie hebt staan. Je hebt dus bijvoorbeeld een hoge inzet op zwart, en een lage op rood. Als er nul wordt geworpen, ben je allebei je inzetten kwijt. Bij Frans roulette heb je kans dat je ze allebei voor de helft terugkrijgt.

Tier en tout

Een strategie die in twee rondes gespeeld wordt. Je zet in op 50/50 kansen en haalt daarmee kleine winsten binnen. Als je verliest, dan verhoog je je inzet met 100%. Verlies je deze inzet ook, dan begin je overnieuw. Na verloop van tijd pas je je inzetten aan, aan de totale winst die je maakt. Dat kan leiden tot hoge inzetten op een 50/50 kans. En je weet nu dat de Franse regels ideaal zijn voor deze situatie! Als er nul geworpen wordt beperken ze je verlies bij Tier et Tout sterk.

Paroli systeem

red bet tactiek

De strategie maakt ook gebruik van inzetten op 50/50 kansen en verhoging van je inzetten. Je gaat je inzet in dit geval verdubbelen zodra je wint. Win je weer, dan verdubbel je hem weer. Zo ga je door zolang je durft. Het is hierbij de kunst om te stoppen met verdubbelen voordat je verliest: dan ben je al je winst tot dan toe kwijt! Aan de andere kant, omdat je altijd begint met lage inzetten, is het een vrij veilige tactiek.

Ook hier schelen de Franse regels weer een slok op een borrel. Het is nogal een verschil of je je moeizame uitgebouwde winst helemaal kwijt raakt. Of dat je de helft ervan terug ontvangt – en dan heb je een grote winst, omdat je begonnen bent met een lage inzet. In feite is het Paroli systeem misschien wel de beste strategie om bij Frans roulette te gebruiken!